Originalbläckpatroner

ORIGINALBLÄCKPATRONER

OriginalbläckpatronerOriginalbläckpatroner kallas ibland för OEM-bläckpatroner. OEM står för Original Equipment Manufacturer. Det är de bläckpatroner som tillverkas av skrivartillverkarna. Bläckpatronerna är tillverkade för att för vara anpassade till just den typen av skrivare, det ger därför det bästa möjliga resultatet. Om kvaliteten på utskriften är det viktigaste för dig kan denna typ av bläckpatroner vara det bästa alternativet.

Nackdelen med originalbläckpatroner är priset. Det är ofta dubbelt så dyra som kompatibla bläckpatroner från andrahandstillverkare. Tillverkarna är beredda att förlora pengar på att sälja skrivare, så att kunden sedan är bunden vid deras bläckpatroner. Dessutom görs bläckpatronerna mer och mer avancerade för att de ska bli svårare att kopiera eller återanvända, allt för att användaren ska tvingas köpa nya bläckpatroner från tillverkaren. Därför släpps det hela tiden nya typer av bläckpatroner, och det tar en tid för andrahandstillverkarna att hinna ikapp.

Om priset inte har någon betydelse är dock originalbläckpatroner det säkraste alternativet. Det gäller särskilt om man vill skriva ut bilder med fotokvalitet eller behöver spara utskrifterna länge. Tänk dock på att utskriftskvalitet inte enbart beror på bläckpatronerna, utan påverkas även av vilken skrivare man har och vad för slags papper man använder.